Sosyal Medya

Güncel

Meral Akşener’in partisinin “İyi Gelecek” sloganına patent engeli

Meral Akşener’in bugün İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini verdiği ‘İyi Parti’nin sloganı patent engeline takıldı



2014 yılında Bursa Nilüfer ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Esgin patentinin kendisine ait olduğunu vurguladığı bu slogana itiraz etti.

MÜMKÜN DEĞİL

Meral AkÅŸener’in bir süre önce belirleyip tanıtım sürecinde görsellerini kullandığı partisinin “Ä°yi Parti Türkiye’ye çok iyi gelecek” ÅŸeklindeki slogana Bursa’dan itiraz geldi. Slogan ve görsellerin ortaya çıkmasıyla harekete geçen 2014 yerel seçimlerinin AK Parti Bursa Nilüfer Belediye BaÅŸkan Adayı Dr. Mustafa Esgin bu sloganın patentinin kendisine ait olduÄŸunu, sloganla ilgili 2014 yılında yaptıkları baÅŸvurunun 2015 yılında kabul edildiÄŸini ve siyasi bir slogan olarak bir baÅŸka parti ya da kiÅŸi tarafından kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.

HUKUKÄ° HAKLARIMI KULLANACAÄžIM

Esgin, Ä°HA’ya yaptığı açıklamada, “Daha önce bu sloganı kullanmaya çalışan Türkiye’ye mal olmuÅŸ iki ticari firmanın ticari faaliyetlerinde kullanım hakkı ile ilgili itiraz ettik ve itirazımız kabul edildi. Firmalardan biride benzer bir sloganı kullandığı için ona da itiraz ettik o itiraz süreci henüz sonuçlanmadı. Fakat ÅŸu kesin ki; 2015 yılında patentinin aldığımız “Ä°yi Gelecek” sloganı siyasi bir amaçla, siyasi bir yapı tarafından kesinlikle kullanılamaz. Bununla ilgili itiraz sürecini baÅŸlattık. Sloganın telif hakları benim adıma tescilli olduÄŸu için bundan doÄŸan bütün hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım” dedi.

 EÄžER KULLANMAYA DEVAM EDERLERSE..

Esgin, avukatlarının Ä°yi Parti avukatlarına ihtar göndererek sloganın tescilli olduÄŸunu ve bu nedenle kullanılamayacağını belirtmesiyle baÅŸladığını, Ä°yi Parti sloganı kullanmaya devam ederse dava aÅŸamasına geçeceklerini dile getirdi. Öte yandan Ä°yi Parti’nin ise kullandığı sloganla alakalı patent baÅŸvurusunu bugün yaptığı öğrenildi.

BURSA/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.